Које су предности ултразвучне опреме за чишћење?

- 2021-04-28-

Са брзим развојем индустријализације, корисници имају веће захтеве за металним деловима. Начин чишћења прљавштине на металним деловима је посебно важан за машинску обраду. Чишћење уља на површини радног предмета постало је важан процес обраде, који одређује квалитет радног предмета и избегава утицај уља на следећи поступак фарбања.

Тип средства за чишћење метала се разликује у зависности од врсте металних делова. Ако је структура делова релативно једноставна, може се користити опште средство за чишћење метала; Супротно томе, ако је структура делова сложенија, у пукотинама и слепим рупама делова има више прљавштине и није их лако ручно очистити, машина за ултразвучно чишћење треба да буде опремљена одређеним ултразвучним чишћењем средство за потапање делова и опреме у утор и ослањање на високофреквентне вибрације ултразвучне машине за чишћење за чишћење уља и масти у пукотинама и рупама делова без мртвог угла.

Ултразвучна машина за чишћење опремљена је одређеним ултразвучним средством за чишћење. Принцип ултразвучног чишћења је да се високофреквентни сигнал осцилације који шаље ултразвучни генератор претвара у високофреквентну механичку осцилацију претварачем и преноси у средње ултразвучно средство за чишћење. Ултразвучно зрачење у средству за чишћење чини проток течности и производи десетине хиљада ситних мехурића, формирајући ефекат „кавитације“, тако да се површина радног предмета и процеп у прљавштини брзо уклањају, како би се постигла сврха пречишћавања површине предмета.

Ултразвучно чишћење се широко користи у многим машинским погонима. У поређењу са традиционалним ручним чишћењем, ручно чишћење је постепено замењено ултразвучним чишћењем. Зашто се ручно чишћење може заменити? Детаљно су представљене предности ултразвучне опреме за чишћење. Пре свега, ефикасност ултразвучног чишћења је велика. У поређењу са ручним чишћењем, приликом групног чишћења, ултразвук може истовремено деловати на сваку површину више предмета, а брзина чишћења је врло брза, што је врло погодно за чишћење сложених облика. Ако се такви делови чисте ручно, многе делове је тешко или немогуће очистити. Средство за чишћење може растворити само део прљавштине, али такође не може решити тврдоглаву прљавштину и прљавштину унутар делова. Чишћење ултразвучном технологијом традиционалним методом се не може завршити чишћење унутрашње површине и унутрашње рупе.

Друго, ултразвучно чишћење је прецизније и свеобухватније, неће недостајати места, све док постоји место на месту, може се очистити на месту, као што је ручно чишћење неких витких зидова контејнера.

Штавише, ефекат чишћења је исти: без обзира на то да ли су очишћени делови велики или мали, једноставни или сложени, употреба ултразвучног чишћења може постићи неупоредиву једноличну чистоћу ручног чишћења.